Je klimaatactieplan
in één handige online tool

Steden en gemeenten wereldwijd nemen actie om de klimaatverandering tegen te gaan. Samen met hen zijn burgemeesters de pioniers in de transformatie naar een koolstofarme en betaalbare toekomst. Ambtenaren zijn de echte helden en werken hard aan het implementeren van klimaatplannen die zorgen voor een duurzame stad of gemeente, waar het comfortabel leven en werken is.

Het klimaatplan van jouw stad is het fundament van deze transformatie en FutureproofedCities versnelt dit process. FutureproofedCities is een krachtige en handige online software, ontworpen om je te helpen bij het ontwikkelen, opvolgen en beheren van jouw klimaatplan. Bovendien kan je de successen delen met je burgers.

FutureproofedCities vereenvoudigt de stap van plan naar actie en toont de voordelen van elke actie. Voor politieke leiders kan dit de start zijn van een positieve communicatie om burgers en bedrijven aan te moedigen mee te werken aan een unieke stedelijke omgeving. 

 
FutureproofedCities web app
 

Online software voor samenwerking, met publieke en private dashboards

Definieer maatregelen en zie meteen hun kost- en CO2-reductie

Deel acties en successen meteen met je team, burgers en bedrijven

 
 
 
 

Ontwikkelen

Als je al over een klimaatactieplan voor jouw stad beschikt, kan je dit op een eenvoudige en systematische manier configureren in de FutureproofedCities web app.
Indien je nog een klimaatactieplan moet opstellen, kan je dit ook in de FutureproofedCities web app doen. Je kiest voorgedefinieerde maatregelen, past ze aan aan je stedelijke noden en doelstellingen en kan meteen het resultaat zien.

Raak geïnspireerd door succesverhalen van andere steden
Begin met onze startkit met vooringestelde maatregelen
Zie toekomstige besparingen in € en CO2
 
 

Opvolgen & beheren

Zodra jouw klimaatplan klaar is maakt FutureproofedCities het eenvoudig om jouw vooruitgang op te volgen en om het werk te verdelen binnen jouw team.

Volg real-time evolutie van maatregelen en acties
Werk makkelijk samen met jouw team en andere departementen
Gebruik kant-en-klare presentaties en rapporten
 
 
 

Visualiseren & burgers betrekken

Met FutureproofedCities kan je eenvoudig updates delen en je burgers en bedrijven betrekken bij je klimaatacties. Kies waar je intern aan werkt en wat je extern deelt. Door eenvoudige up-to-date informatie en visualisaties kunnen inwoners de vooruitgang van de stad en de laatste acties volgen. Ze leren ook hoe zij kunnen bijdragen om je klimaatplan te realiseren.

Toon je vooruitgang en leer wat werkt en wat niet
Deel je successen en betrek je inwoners
Integreer visualisaties op jouw stedelijke website
 
 
 

Maak een afspraak voor een demo

We kijken ernaar uit om de oplossing te vinden voor jouw uitdagingen. We kunnen niet wachten om te tonen hoe FutureproofedCities je daarbij kan helpen.

Blijf op de hoogte

FutureproofedCities helpt teams om meer klimaatacties te verwezenlijken.
Dit is versie 1.0, dus zorg dat je onze geweldige nieuwe functies niet mist.

 
 
Testimonial Hans Bonte.png
 
Testimonial Klaas Overijse.png
 
 
We hebben voor FutureproofedCities gekozen, onder andere omdat we geloven dat de app ons kan helpen om de samenwerking tussen diensten en politiek rond klimaatplannen efficiënt en overzichtelijk te laten verlopen.
— Hans Bonte, Burgemeester VILVOORDE
 
Voor ons lijkt het belangrijkst participatie en engagement. We denken dat we met FutureproofedCities onze inwoners beter kunnen betrekken bij onze klimaatacties door een verbeterde communicatie. Hierdoor wordt de drempel immers lager voor geïnteresseerde burgers.
— Klaas Geers, Duurzaamheidsambtenaar OVERIJSE
 
 

Enkele steden waar Futureproofed ook al mee heeft samengewerkt