FutureproofedCities Talks

Twee keer per jaar brengen we alle gebruikers van FutureproofedCities samen tijdens onze FutureproofedCity Talks. Hier kan je in contact komen met andere gebruikers, netwerken en ervaringen delen. Ook luisteren we dan naar jullie suggesties, stellen we verdere ontwikkelingen voor en laten experten aan het woord.

 

FutureproofedCities Talk 4

- 13 November 2018  -

 

We leggen op dit moment de laatste hand aan het programma, maar we kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten:

  • Tom Osdoba (bio) zal vertellen over zijn jarenlange ervaring met verschillende steden en gemeenten rond het overtuigen van beslissingsnemers om te investeren in een fossielvrije toekomst. Hij is sinds kort senior adviseur aan steden binnen Climate-KIC en zoekt naar hefbomen om de transitie te financieren en te implementeren. Climate-KIC is Europa's grootste kennis en innovatie community rond duurzaamheid en klimaatverandering waar ook FutureproofedCities sinds kort lid van is; 🙌

  • Sam Tessens (Biogas-e) geeft jullie een heads-up over biogas en biomethaan in Vlaanderen, de toepassingen ervan en welke kansen dit biedt voor lokale overheden.  

  • Er komt een "speakers corner", waar jullie in een paar minuten een ervaring kunnen delen of een vraag kunnen stellen aan de hele groep. Daarnaast willen we jullie ook de mogelijkheid geven om in groep rond een case van één van jullie te werken. We noteerden al heel wat suggesties hiervoor, waarvoor dank!;

  • Zoals altijd is er plaats voor jullie ervaringen en feedback rond de klimaatacties en de tool; 🗣️

  • ... en natuurlijk: elkaar goesting geven om in gang te schieten!

We horen ook graag jouw mening. Wil je nog een specifiek onderwerp aan bod zien komen? Heb je nog een vraag/zorg of iets anders dat je wil delen? Laat het ons weten via onderstaande link 👇

 
 
 
 

FutureproofedCities Talk 3

In Mei 2018 was het tijd voor een derde editie van onze FutureproofedCities Talk. Onze gebruikers kwamen samen vanuit alle streken van Vlaanderen om ervaringen te delen én elkaar te inspireren rond het uitvoeren van klimaatplannen in hun gemeente.
We verwelkomden 26 ambtenaren van 21 gemeenten & overheden. Ook Infrax, VVSG, Nuhma, EnergieID en Haystack waren vertegenwoordigd. Benieuwd naar de resultaten? Herbeleef de dag dan hier!

 
 
fpcity+talk.JPG

FutureproofedCities Talk 2

In December 2017 organiseerden we onze tweede FutureproofedCities Talk voor onze klanten. We heetten 18 ambtenaren van 14 Vlaamse gemeenten welkom, maar ook VITO en VVSG waren aanwezig. Samen dachten we na hoe ze nog beter data kunnen verzamelen en elkaar kunnen inspireren. Zo kunnen ze nog beter aan de slag met klimaatacties!

 
 
fpc talk 1.0

FutureproofedCities Talk

In Mei 2017 was onze eerste FutureproofedCity Talk achter de rug! We merkten dat velen van jullie met dezelfde vragen en zorgen zitten rond de uitvoering van hun klimaatplan: Hoe krijgen we het klimaatplan uit het hoekje 'duurzaamheid' of 'milieu'? Hoe capteren we correcte én up-to-date data over onze maatregelen? Hoe betrekken we burgers en bedrijven beter? Hoe financieren we bepaalde maatregelen? Jullie hebben elkaar ook hierin kunnen helpen en inspireren met eigen realisaties!